Primul vin nu se uită: cazul lui Jimmy Butler

Share on Social Media

Citesc în Le Figaro Vin un articol despre marele baschetbalist Jimmy Butler și despre fabuloasa sa cavă de vinuri, în jur de 20.000 de sticle. În fotografia de deschidere are În mînă o sticlă de Mouton Rotschild din 1973, cu eticheta desenată de PIcasso (Prestigioasa casă de vinuri invită în fiecare an un alt artist ca să deseneze eticheta. Una dintre ele e desenată chiar de fostul Prinț Charles! Răsplata pentru etichetă nu e în bani, ci constă în două cutii din vinul respectiv).

Aflu din articol că mai mulți jucători din NBA sînt amatori de vin. Probabil s-au luat unii după alții, zic eu. Bravo lor, pot să cumpere ce e mai bun. Jimmy Butler a cumpărat vinul cu ajutorul unui sommelier, desigur. Petrus, Mission Haut Brion, în fine, un răsfăț și numai cînd auzi numele vinuriulor. Cel mai mult, însă, e atașat de Sassicaia Tenuta San Guido, din toți anii buni.

Explicația pentru vinul italian are o poveste. În 2013, Buttler era în același oraș cu Mark Wahlberg, care turna Transformers. A fost invitat la masă și întrebat de unul dintre comeseni dacă bea vin. Răspunsul a fost NU. :Ba da, bei, nu poți să-i spui lui Mark că nu bei vin.” Și s-a deschis o sticlă de Sassicaia din 2010. eE atunci a început marea pasiune. “Probabil e vinul din care am cele mai multe sticle”. Pentru info, o sticlă din acel an se vinde cu aproximativ 500 de euro.

Cum ați ajuns să vă atașați de vin? Aveți o poveste? Spuneți-o în comentarii

1 comment

  1. 2001, final de an, aveam o șefă olandeză, ne-a scos la un restaurant și a ales personal un vin, spunând despre el că e f bun și merită atenția noastră.

    Tipa avea respectul nostru maxim, venea dintr-un alt univers și ne uimea dpdv profesional, așa că i-am urmat sfatul.

    Pe atunci în 🇷🇴 erau puține vinuri bune, toți rămăseseră tributari stilului de IAS, iar experiența cu primul vin bun mi-a rămas în memorie iar vinul a rămas unul din preferatele mult timp.

    Care-i vinul, nici nu mai contează pt că intre timp producatorul a lăsat steagul mai jos, dar mecanismul descris chiar funcționează: primul vin bun nu se uită niciodată!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscriber not found.