Pentru că Sărbătoarea Paștelui este “iminentă”,mi se pare cît se poate de potrivită o postare cu titlul de mai sus. Ce vin este recomandat pentru preparatele din carne de miel? Pentru a avea o diversitate de recomandări, am apelat la cîțiva prieteni care se pricep mult mai bine decît mine la “potrivirea” vinului cu bucatele. Cu toate că vin de la persoane diferite, recomandările se referă la vinuri roșii puternice, expresive. Am pus răspunsurile în ordinea în care le-am primit. Dacă aveți alte sugestii, vă rog să vă folosiți de rubrica de comentarii.
Radu Rizea, jurnalist de vin: Negru de Drăgășani, Viile Metamorfosis
Cezar Ioan (vinul.ro) : Feteasca neagra NAIV 2019, Casa de Vinuri Cotnari
Valeriu Stoica, proprietar Crama Avincis, Drăgășani: Cuvée Valerius- Alutus Primus, Crama Avincis
Valentin Ceafalău (campion Mondial cu echipa la degustări în orb): Imperfect, Fetească neagră 2020
Felix Ghergar (proprietar magazin de vinuri, Arad) Stonewine Feteasca neagra, Balla Geza
Adelina Boboc(jurnalist de vin): Bon Viveur de la Licorna
Laurent Pfeffer, oenolog, Catleya: Catleya Perfect Simplu, Fetească Neagră 2020
Marcel Vulpoi (gramofon Wine): Gramofon, Fetească Neagră, 2020
Rareș Marinescu (jurnalist de vin): Cabernet Franc , Cocoșul dintre vii – Recaș
Marius Cavașdan (degustător), Domaine Ceptura, Rouge
Poftă bună și Noroc!
Am sa recomand ce am baut si mi-a placut mult: Constantin Premium Red Blend(Merlot, Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon) de la Cramele Girboiu.
https://chocowine.ro/vin-rosu-constantin-premium-red-blend-editie-limitata-crama-garboiu-0-75l-vnconstgir
Fetească neagră? Ia să vedem ce găsim prin magazine. Bune sugestiile.
E o valoare sigură, mai ales dacă e făcută cu pricepere
Am de Purcari,Cabernet. În plus îmi vin nașii de cununie din Aix și aduc inclusiv pâine ,pe lângă bineînțeles brânză și vin.
Miam, pâine franțuzească….si brânză 😋